7 tekenen dat je keuken vastloopt in de jaren 80

borden-je-keuken-zit-vast-in-80s-mainWachten op een paar keukens decortrends terugbrengen? Houd je adem niet in. Ontwerponderzoek toont aan dat rages altijd leeftijd onthullen. Wanneer een woningtrend opnieuw de kop opsteekt, lijkt deze anders en uniek voor zijn tijd. Dus als je keuken in de tijd is bevroren sinds je aan het rocken was met popsongs, zijn hier zeven oplossingen voor zeven verouderde keukenlooks.

De jaren 80 belden, ze willen hun keuken terug

Het is moeilijk te geloven dat het neontijdperk een generatie geleden was. Drukke texturen en vrolijke, kleurrijke stijlen uit het verleden worden vervangen door neutrale tinten en eenvoudiger ontwerpen. Dit kan een kwestie zijn van rijpere smaken en een verlangen naar eenvoud in onze huizen, omgeving en leven.

1. Eigenzinnige apparaten niet meer

koelkast-valse-paneel

Als uw keuken is uitgerust met amandel-, avocado- of getextureerde apparaten die nog in goede staat verkeren (dus u verafschuwt het idee om het op een vuilstort te gooien), lees dan verder.

Breng in plaats daarvan uw keuken naar de toekomst met prachtige meubelrenovatie en coördinerende frontpanelen om verouderde apparaten te verbergen terwijl u uw huis transformeert. Ten volle geïntegreerde apparaten helpen om een ​​naadloze look te creëren die past bij uw kasten.

2. Muren en randen die snurken

Niets schreeuwt meer uit de jaren 80 dan met spons beschilderde muren en randen. Idem voor verouderde behangafwerkingen. Werk in plaats daarvan het uiterlijk van elke ruimte bij met frisse, nieuw geverfde kleurenpaletten zoals de 2022 kleur van het jaar Green Fog van Sherwin Williams.

3. Eiken en grenen kasten in overvloedeiken-kasten-voor-na2

Verlang je naar een minder drukke houtsoort voor je kasten? Dat moet betekenen dat uw keuken is gehuld in zware eiken kasten, knoestige grenen of onhandige kathedraal-looks. Maak je geen zorgen meer, je kunt jezelf bevrijden van de jaren 80 met het opknappen van de kast.

Refacing is een transformationele oplossing die werkt met uw bestaande kastdozen. Tachtig procent van de materialen in een keuken zijn kastdeuren en lades. Dus huiseigenaren zijn opgetogen om helderdere tinten te zien wanneer donkere, onheilspellende kasten een nieuw leven krijgen. Lamineren van kastdozen en het vervangen van deuren en laden kan een kamer aanzienlijk bijwerken.

4. Verouderde hardware van weleer

Als uw keukenkasten nog steeds voorzien zijn van messing, verouderde of zichtbare scharnierhardware, is het tijd om op zoek te gaan naar gestroomlijnde nieuwe hardware-opties.

Bij Kitchen Magic, onze knop & trek galerij is gevuld met stijlvolle hardware-oplossingen, van roestvrij staal en geborsteld nikkel tot onze kenmerkende nieuwe hardware-collectie, samengesteld door samenwerking door de huisontwerper van Kitchen Magic en Amerock. Ook in zwang zijn gunmetal of zwarte trekjes en knoppen die hun weg vinden naar de keukenscène. De stroom goudkleurige afwerkingen worden gezien als het sieraad van uw nieuwe keukeninrichting.

KOOP-NU-KNOP

5. Kieskeurige geometrische vloeren om te verafschuwen

Jaren '80-lenoleum-vloer-voor-en-naHeeft uw vloer geometrische patronen, faux baksteen of andere ingewikkelde ontwerpen uit het verleden. Terwijl linoleum het baanbrekende materiaal van zijn tijd was, zijn vloermaterialen tegenwoordig veel geavanceerder.

Vervang in plaats daarvan complexe vloeren door prachtige nieuwe brede vinyl plankenvloeren. Plankenvloeren zijn er in een overvloed aan afwerkingen, maar onthoud hoe minder ingewikkeld de vloer is, hoe groter uw keuken eruit zal zien.

6. Pruil niet over voegmiddel

Vervang tegels door kwarts om je keuken te laten glanzen. Je keuken zit misschien echt vast in de jaren tachtig (sorry) als je dat nog steeds hebt moeilijk te reinigen werkbladen voor tegels en voegen. Er hoeft geen pandemie voor nodig te zijn om ons te vertellen dat een voedselbereidingsruimte en voegmiddel geen hygiënisch huwelijk vormen. Dagelijkse reiniging zal de kit afbreken, waardoor de mortel vlekken en ziektekiemen kan absorberen. Overweeg in plaats daarvan duurzame en antimicrobiële kwartswerkbladen.

7. Geen fan van fans

plafondventilatorProbeer grote, omvangrijke oude plafondventilatoren te verwisselen met slanke hangerontwerpen. Hanglampen, lantaarns en helder glas brengen qua design zoveel meer in de keuken. Hoewel een ventilator dient als een functioneel item, waardoor de temperatuur in een verwarmde keuken wordt verlaagd, kan het soms opdringerig lijken voor het ontwerp. We zeggen, denk eens na over andere opties om frisse lucht binnen te brengen, zoals afzuigventilatoren en ramen.

Terwijl je daarboven bent, popcorn-plafonds, ook wel akoestische of stippelplafonds genoemd, waren in de jaren tachtig populair om de schade te dekken. Tegenwoordig bedekken huiseigenaren de popcornplafonds liever met gipsplaten in plaats van vervelend, stoffig verwijderen.

Breng uw keuken de 21e eeuw in

We horen graag uw ontwerpdilemma’s uit de jaren 80 en ons team is hier om u te helpen uw huidige keuken om te vormen tot een strak, modern ontwerp dat past bij uw huidige levensstijl en behoeften. Plan een gratis interieuradvies en offerte in met Kitchen Magic vandaag!

Nieuwe call-to-action

creatSource link

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Vaatwasser vrijstaand
   Logo
   Shopping cart